İletişim=0505 911 3193.

SÜLÜN

sülün

Sülün;  Tavuksular takımının, Sülüngiller familyasından bir kuştur.
Bir Asya hayvanıdır kuşgillerdendir ancak, ilk çağlardan başlayarak Avrupa’ya da götürüldü. Yıllık kuşlardır. Erkeklerde kuyruk içinde olmak üzere 76-91 cm arasındaki uzunluk, dişilerde 51-61 cm uzunluk arasındadır. Uzun gösterişli ve alımlı gövdeleri vardır. Bacaklar uzundur ve gri renklidir. Erkek oldukça renklidir; boyunun üst bölümü ve başı parlak yeşil, ibiği kiremit kırmızısıdır. Kuyrukları uzundur ve sivridir. Dişi kuş çok daha küçüktür ve gri, kahverengi ve siyah renktedir. Genellikle baharda 7-12 arasında yeşilimsi gri yumurta yumurtlarlar. Kuluçkaya yalnızca dişi kuş yatar. Kuluçka süresi 25 gündür. Yavrular hızlı gelişirler ve 11-15 gün içinde uçmaya başlarlar. Ağaçlık bölgelerde yaşar, tahıl, böcek ve solucan yiyerek beslenir. Yerde çok hızlı koşabilir, uçmak yerine saklanmayı tercih ederler. İyi uçucudur. Ancak havada uzun süre kalamazlar. Avlanmak amacıyla çok fazla üretilir. Çok güzel tüyleri olması nedeniyle kafesle beslenen türler arasında  sülününün kanatlarındaki metalik lekeler göze benzerler ayrıca Güneydoğu Asya’ ya ağaçkakan sülünü yaşar.Türkiye süs tavukları kategorisine girmektedir ve kümes ortamında beslenmektedir.
Sülün Omurgalı hayvanlardan, Kuşlar sınıfına girmesine rağmen tavukgiller gibi kümeslerde yetiştirilip türkiyerede bir tavuk türü gibi görülür. Küçük yuvarlak ve kısa kuyruklu tavuğumsu kuşlardır. Toprağa ve açıklık bölgelere çok bağlıdırlar. Tarla, çayır kayalık taşlık ve yarı çöllük bölgelerde bulunurlar. Çok iyi koşarlar. Renkleri bulundukları çevreye uyum sağlamıştır. Erkekleri çok süslüdür ve başlarında ibikler ya da demet biçiminde renkli tüyler taşırlar.Her zaman uçmazklar Yalnızca çok zor durumda kaldıklarında uçarlar ve ağaçlara konarlar. diğer kuşlar gibi ağaçlarda değilde Geceleri yerde geçirirler. Yuvaları basit toprak oyuklarından oluşur.
  •  
gurur gurur Author

Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla! Kapat
Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla!

3K Tavukçuluk

TELEFON NUMARAMIZ

0505 911 3193

YUMURTANIN YARARLARI

Kolesterole etkisi olması nedeniyle çok tartışılan gıdalardan biri olan yumurta son günlerde “faydalı” gıdalar arasındaki yerini hızl...

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *