İletişim=0505 911 3193.

HİNDİ

hindi

Hindi

Hindi, tavuk ailesi takımından olan sülüngiller familyasının alt familyasını oluşturur. Amerika'ya ilk gelenler tarafından Keşfedilmiştir, Avrupa'ya geçişi on yedinci yüzyılın başlarında olmuştur. Eti lezzetlidir ve eti için yetişrilen kümes hayvanıdır.Hinndi genel olarak 2 türdedir. Doğu ve Güney Amerika kökenli olan türleri bir metreye kadar boylanır. Meksika menşei'li olan türü ise, diğerinden belirgin oranda küçük olur. Eski ve yeni dünya kıtalarında yabani ve evcil türleri bulunmaktadır. Genel olarak hindi özellikle baş ve boyun bölgesi çıplak, tüyleri koyu kahve rengi ve parıltılıdır. Erkek hindi tavus kuşu gibi kabarır. Evcil olan türlerinin anavatanı Meksika'dır. Ülkemizdede bir çok yetiştirici tarafından çoğaltılmaktadır özelliklede yılbaşlarında bir çok kişi hindi etinden yemekler yapar.

Tüm evcil hindilerin atası olan Kuzey Amerika hindisi ormanlık alanlarda yaşam sürer. Ehlileştirilmeleri Amerika'nın keşfinden önce Meksika'da yaşayan Aztekler tarafından yapılmıştır. İspanyollar onaltınca yüzyılda Amerika'dan Osmanlının hakim olduğu yerlere getirilmiş ve Avrupa'ya buralardan yayılmıştır. Yüksek dalları olan ağaçlara tünerler kümeste ise tüneklerde uyurlar. Dişiler yumurtalarını ayaklarıyla açtıkları çukurların içine yapar. Beslenmelerinde meyve, böcek, tane, kök, kurbağa,buğday,darı gibi besin yiyecekleri tercih ederler. Eğer herhangi bir şekilde korkarlarsa, hızları saatte 90 km hıza ulaşabilir, 1,5 km kadar uçabilirler.

Diğer tür olan hindiler sadece Meksika'da, Honduras, Yukatan, Guatemala'da bulunan ormanlarda yabani  ve doğal yaşam sürerler. Bu cins hindilerin büyüklüğü en fazla dokuz kg kadar olur. kafa ve boyun kısımları gök mavi renginde, tüyleri de yeşilimsi gri renkte olur. Kuyruklarındaki tüyler beyaz renkte, üzeri madeni parıltılı olarak kırmızı, siyah, yeşil benekli desende olur.
gurur gurur Author

Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla! Kapat
Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla!

3K Tavukçuluk

TELEFON NUMARAMIZ

0505 911 3193

YUMURTANIN YARARLARI

Kolesterole etkisi olması nedeniyle çok tartışılan gıdalardan biri olan yumurta son günlerde “faydalı” gıdalar arasındaki yerini hızl...

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *