İletişim=0505 911 3193.

Süs Tavukları

Brahma

Özellikleri

Brahmalar cochin ve malay türlerinin melezlenmesi ile elde edilmiş olan bir Asya ırkıdır. Ana olarak üç renk olmasına karşın yetiştiricilerin bu ırk üzerinde yaptığı çalışmalarla renkli civcivler elde edilmiştir. Brahmalar güzel ve gösterişli hayvanlardır küçük ibikleri paçalı ayakları ve ön önemlisi büyük ve heybetli duruşları ile hayvan severlerin beğenisini kazanmıştır. Halk arasında hint yada dövüş tavuğu olarak biliinir.İri Büyük ırk olmasına rağmen büyüme hızlarının yavaş olgunluk yaşlarının uzun olması brahmaların etçi olarak ticari sürülere girmesine engel teşkil etmiştir. Brahmalar uysal hayvanlardır tavukları yaz aylarında gurk olma özelliği gösterirler.
ORİJİNALİ: . HİNDİSTAN 1840-1850
RENKLERİ: Beyaz,Siyah-Sarı...


SENELİK YUMURTA ADEDİ: 110-130 Adet



Austrollope


Australorp tavuk türü bir yılda 364 adet yumurta rekoruyla ün salmış tavuk türüdür. Tabikide bu rekor Yani siz bu tavuğa sahip olup güzel bir bakım yaptığınız da,  yıllık ortalama 240-260 aralıklarında yumurta elde edebilirsiniz.Tavuk'un yumurtlaması çin en önemli şey bakımdır.
Beş yıl boyunca en yüksek kapasitede yumurta yapabilir ve yedi yıl boyunca da yumurta veriminde düşüş olmaz. Bu özellikte diğer tavuklardan ayıran çok önemli bir özelliktir.
Australorp tavuk'unun en önemli özelliklerinden birisi de 21 saat altında bir sürede yumurta yapan bir cinstir. Civcivlerinizi bahar aylarında elde ederseniz beş aylık , kış mevsimlerinde ise yedi ay civarında yumurta elde edebilirsiniz. Yumurta rengi kahverengi tonludur.
Australorp cinsi sakin bir yapıya sahip hayvanlardır.  Horozlarının canlı ağırlığı 3,8 – 4,3 aralığında , tavukları da  2,8 – 3,4 aralığındadır.


Australorpların siyah , beyaz ve mavi renklere sahip türleri bulunmaktadır.

Cochin

Özellikleri

Cochin tavuk'ları iri gövdeleri, kabarık tüyleri ile iyi bir sergi hayvanı olarak önem taşırlar brahmalar gibi iri cins tavuk gurubuna girerler. Bir dönem için yüksek yumurtlama ve gurk olma özelliği gösterirler. Sakin ve kolay evcilleşebilen tavuklardır. Aşırı tüylenmeden dolayı iyi bir döllenme için arka kısmındaki tüylerinin kırkılması gerekir.
ORİJİNALİ: Çin
RENKLERİ: Beyaz-Siyah-Sarı-Gümüş
SENELİK YUMURTA YÜZDESİ: %50
Wyandotte


Özellikleri
Wyandotte Tavuk'u Amerikan ırkıdır. Deri rengi sarı,yumurta kabuğu kahverengidir.Hem et hem yumurta iki yönlü kombine verimlidir. Görünüş cazip renkli ve heybeti yetiştiriciler için ilk tercih sebbebi olmuştur.
ORİJİNALİ: Amerika
RENKLERİ: Gümüş,Altın,Sarı
YUMURTA YÜZDESİ: %70


HambUrg



  • Hamburg tavuk ırkı Avrupa ( Europe ) menşei'li bir ırktır.
  • Kuvvetli gövde yapısı ve uzun ve güzel kanatlara sahiptir.
  • Günümüzde ise Hamburg tavuk ırkı dünya’nın bir çok ülkesinde üretilmekte ve yetiştirilmektedir.
  • Hamburg tavuk ırkı bir çok yetiştirici tarafından süs tavuğu olarak üretilmektedir.
  • Cüce hamburg tavuk ırkıda vardır
  •  Görünüm Özellikleri
    • Grili beyazlı, Kahverengili siyahlı ve kırmızılı siyahlı renkleri barındırmaktadır
    • İbik, Göz ve Gaga çevresi komple kırmızıdır
ispenc

MEMLEKETİ: Hollanda(Netherlands) , Belçika (Belguim)
TARİHÇE: İlk ispençler ( Türkiyede Cin Tacuğu diye bilinir.) 1600 'li yıllarda üretilmişler ve günümüze kadar süs tavuklarının en küçük cinslerinden biri olarak gelmişlerdir.
ÖZELLİKLER:Erkek 860 gr , dişi 660 gr civarındadır. Minyatür olmasına rağmen horozlar kendilerinden büyük birçok horozu sindirebilirler. Ayaklarındaki paçaları, gülibikleri onları süs hayvanı yapmıştır.
KAFES ORTAMI:Tel tabanlı 1m2 kafes yada 3m2 toprak tabanlı kafes.
BESLENME: Civciv ve yarka iken etlik piliç yemi daha sonra yumurta yemi ve taneli yemler (darı,buğday.yulaf gibi).Yeşillik unutulmamalı ve banyo için kum kabı konulmalıdır.
ÜREME YAŞI: 120 gün

Habes1



Memleketi: Çin , Java ,Sumatra , Seylon , Ethopya Paraguay ,Arjantin ve Filipinler.
Tarihi: Değişik düşünceler vardır. Bir görüşe göre ilk Silkiyeler 3000 yıl önce Moğollar tarafından Himalayalarda bulunup Çin'in kuzeyine getirilmiştir. Avrupa'ya Silkiyeler 1650-1750 lerde getirilmişlerdir. 1874 'te Amerikan standartları tarafından ayrı bir tür olarak kabul edilmiştir.
DİĞER TÜRLERİ: 
-Beyaz Silkiye
-Siyah Silkiye
-Sarı Silkiye
-Mavi Silkiye
ÖZELLİKLER:Erkek 1.36 kg , dişi 950 gr civarındadır.İpeksi tüyleri bakımından 'Silky' (İpeksi) adı verilmiştir.Paçalı ve sakallı olmaları tepelerinin büyük ve gösterişli olması bakımından onları ençok aranan en güzel süs tavukları arasında yer bulmuştur.
KÜMES ORTAMI:Tel tabanlı 2m2 kafes yada 4m2 toprak tabanlı yer kafesi olması gerekmektedir.
BESLENME YÖNTEMİ: Civciv ve yarka iken etlik piliç yemi daha sonra yumurta yemi ve taneli yemler 
(darı,buğday.yulaf gibi).Yeşillik kesinlikle unutulmamalıdır ve banyo yapabilmeleri için kum kabı konulmalıdır.



Ataks



ATAKS TAVUK
Araştırma da  geliştirilen yumurta verimi yüksek tavuk ırkı ve bahçe tavuğu'dur.
Tavuk araştırma'nın uzun zaman ıslah çalışmaları sonuçu tescillenen Türkiye'nin  yumurtalık tavuk türüdür.
Ataks Tavuk ortalama 18-20. haftasında yumurtaya gelmektedir.Bu salma tavukçuluk'ta 19 ila 21 hafta olarak değişebilmekte'dir.
Ataks tavuk genel anlamda doğal yumurta üretimi salma tavukçuluk ve organik yumurta üretimi için Türkiyemizde kullanılmakta dır.
Ataks Tavuk tam bir bahçe tavuğu ve aktif yapıya sahip olduğu için salma tavukçuluk ta verimli sonuçlar elde edilmekte dir.
Ataks yumurta Tavuk'ları salma tavukçuluk doğal yumurta üretiminde ülkemizde  yıl yıl da ortalama 260/280 adet yumurta verimi vermekte'dir.Bu verim miktarı bakıma iklim şartlarına ve temiz bakima göre de değişmekte'dir.
Ataks yumurta Tavuk'u alırken en çok dikkat edilmesi gereken konu ise saf kan olması'dır.Her siyah tavuk ataks yumurta tavuk'u degildir.Saf kan olmadıkça gerçek ataks verimi ve özelliklerini alma şansı yoktur.
Ataks Tavuk'larinin yumurta rengi krem ,açık kahve,pembemsi karışık renklerdedir.
Ataks Tavuk'larinin günlük yem tüketimi 125/130 gr dır.
Ataks Tavuk ları ortalama yumurta ağırlıkları 65/75gr dır.
























gurur gurur Author

1 yorum:

Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla! Kapat
Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla!

3K Tavukçuluk

TELEFON NUMARAMIZ

0505 911 3193

YUMURTANIN YARARLARI

Kolesterole etkisi olması nedeniyle çok tartışılan gıdalardan biri olan yumurta son günlerde “faydalı” gıdalar arasındaki yerini hızl...

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *